Friendly Metal Detecting Forums

Friendly Metal Detecting Forums (https://metaldetectingforum.com/index.php)
-   How to Use Your Metal Detector (https://metaldetectingforum.com/forumdisplay.php?f=19)
-   -   Can't get the lead out (https://metaldetectingforum.com/showthread.php?t=290854)

Tin Man 06-11-2021 02:42 PM

Can't get the lead out
 
Hi All,

New to the forum, and relatively new to the AT Pro. The machine and I are getting to know each other, and operator malfunction is always a possibility. I have had modestly good luck with it across the spectrum of metals. HOWEVER, it does not seem to consistently detect lead. i.e. I can ground drop a .58 three ring and the detector with scan right over it and yet ping clearly on the penny next to the bullet. I have varied settings and modes (and even freq). What am I doing wrong?

JAK 06-11-2021 03:03 PM

Welcome from PA!

metaladdict 06-11-2021 04:54 PM

Quote:

Originally Posted by Tin Man (Post 3320161)
Hi All,

New to the forum, and relatively new to the AT Pro. The machine and I are getting to know each other, and operator malfunction is always a possibility. I have had modestly good luck with it across the spectrum of metals. HOWEVER, it does not seem to consistently detect lead. i.e. I can ground drop a .58 three ring and the detector with scan right over it and yet ping clearly on the penny next to the bullet. I have varied settings and modes (and even freq). What am I doing wrong?

Sounds like the different objects close to each other are causing the detector to report differently like iron masking does.
You could try swinging in a smaller space(wiggle)
I mean also swing slower too can help pinpoint things.

jmaclen 06-11-2021 06:02 PM

Make sure you are using default Standard Zero mode or default Pro Zero mode.


All times are GMT -4. The time now is 11:25 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.