Friendly Metal Detecting Forums   River Team 6 Metal Detectors
List all sponsors

Go Back   Friendly Metal Detecting Forums > Detectors and Gear > Metal Detector Accessories

Reply
  
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-14-2017, 10:11 PM
Planedoc's Avatar
Planedoc Planedoc is offline
Full Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Derby, Kansas
Posts: 117
Default Z-Lynk trouble!!

Was showing off my AT Pro and new XP Deus to a friend today. He's interested in getting a detector as we're both retired from Boeing and enjoying it! Went to show him how the Z-Lynk worked but the transmitter wouldn't turn on! I had used it just yesterday without a problem. Got home with it and immediatly plugged it in to charge it. When I went to turn it on, NOTHING!! The charge light was on when I unplugged it but it wouldn't turn on after plugging it into the detector! It's worked flawlessly since I purchased it late February. After messing with it for over an hour I called Garrett. They are sending a new transmitter my way and I'm to send the old one back. I'd like to know what the autopsy reveals!

Anyone had problems with theirs??

__________________
XP Deus, AT Pro, Pro Pointer, Pro Pointer AT, Z-Lynk. "Improvise, Adapt and Overcome"

Retired and back in Kansas!

Reply With Quote


1 members found this post helpful.
  #2  
Old 08-18-2017, 08:52 AM
radiopunk0 radiopunk0 is offline
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 2
Default

I have the same issue, within a month i went through 2 transmitters using a garrett ace 400. The system doesnt get wet .The issue happens when i try to recharge units for full charge for the next day. Receiver unit still works but not the transmitter. Cost too much to keep buying transmitters
Reply With Quote


1 members found this post helpful.
  #3  
Old 08-27-2017, 01:57 PM
Planedoc's Avatar
Planedoc Planedoc is offline
Full Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Derby, Kansas
Posts: 117
Default

I received a new transmitter from Garrett in 2 days. They're just south of me on -35. When I received the new unit I immediately charged it. When I turned on both units they wouldn't pair up. I called Garrett and they told me to make sure both units were turned on then quickly double click both units at the same time. This is how they're-paired up at the factory.

Hope this helps!

__________________
XP Deus, AT Pro, Pro Pointer, Pro Pointer AT, Z-Lynk. "Improvise, Adapt and Overcome"

Retired and back in Kansas!

Reply With Quote


  #4  
Old 09-08-2017, 12:03 AM
MrNovice's Avatar
MrNovice MrNovice is offline
Supporter
 
Join Date: Jun 2016
Location: Just outside Dallas, TX, 'Murica
Posts: 2,891
Default

My transmitter just died too, no power but still lights up like it's charging. I'll be heading up to Garrett next week for replacement, seems to be a common issue on the transmitter side.

__________________
Working on my second million, 1 at a time...

Reply With Quote


1 members found this post helpful.
  #5  
Old 09-12-2017, 03:18 PM
sumrtym's Avatar
sumrtym sumrtym is offline
Full Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 150
Default

Won a set end of July at a hunt. Seemed to take longer to charge than was supposed to, but went to use them the next week and both were dead. Recharging again, the receiver didn't hold a charge when powered off more than a couple days.

Replacement from Garrett due in today.
Reply With Quote


  #6  
Old 09-12-2017, 03:52 PM
MrNovice's Avatar
MrNovice MrNovice is offline
Supporter
 
Join Date: Jun 2016
Location: Just outside Dallas, TX, 'Murica
Posts: 2,891
Default

I took mine up to Garrett today and they fixed it. Waited like 10 minutes and gave me back the same one, so I guess they soldered a loose wire or something. Works like new again. Never had a problem with them not holding a charge though. There has been several issues with the z lynk though, but I'm sure Garrett will keep making it right for their customers.

__________________
Working on my second million, 1 at a time...


Last edited by MrNovice; 09-12-2017 at 06:00 PM.
Reply With Quote


  #7  
Old 09-13-2017, 12:46 AM
Volksman's Avatar
Volksman Volksman is offline
Full Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: North Central Iowa
Posts: 117
Default

Hopefully there are no transmitter issues in all of the new AT Max's going out.

__________________
AT Pro w/ Nel Thunder, Ace 350, Whites TRX, Lesche digger

Reply With Quote


1 members found this post helpful.
  #8  
Old 09-13-2017, 09:27 AM
MrNovice's Avatar
MrNovice MrNovice is offline
Supporter
 
Join Date: Jun 2016
Location: Just outside Dallas, TX, 'Murica
Posts: 2,891
Default

Originally Posted by Volksman View post
Hopefully there are no transmitter issues in all of the new AT Max's going out.
I bet they will be fine. They're internal so they run off the whole battery pack. Seems most of the issues come from repeatedly having to plug them up to recharge like the wiring gets joggled or something if not the internal rechargable battery being faulty. AT Max won't have those.

__________________
Working on my second million, 1 at a time...

Reply With Quote


  #9  
Old 09-17-2017, 08:20 PM
Skippy SH13's Avatar
Skippy SH13 Skippy SH13 is online now
Supporter
 
Join Date: May 2015
Location: Pacific NW
Posts: 1,175
Default

Originally Posted by Planedoc View post
Was showing off my AT Pro and new XP Deus to a friend today. He's interested in getting a detector as we're both retired from Boeing and enjoying it! Went to show him how the Z-Lynk worked but the transmitter wouldn't turn on! I had used it just yesterday without a problem. Got home with it and immediatly plugged it in to charge it. When I went to turn it on, NOTHING!! The charge light was on when I unplugged it but it wouldn't turn on after plugging it into the detector! It's worked flawlessly since I purchased it late February. After messing with it for over an hour I called Garrett. They are sending a new transmitter my way and I'm to send the old one back. I'd like to know what the autopsy reveals!

Anyone had problems with theirs??
Mine is doing this now, too. Sending it back this week with an RMA I have to ask for tomorrow. Weird.
Reply With Quote


Reply


Thread Tools
Display Modes

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.